Hur vill du bo på resan?

Ska du ut och resa och vet inte riktigt hur du ska bo under din resa? Ska du ta in på ett bed and breakfast, vandrarhem eller hotell på Tjörn? Idag tänkte jag prata lite mer om bed and breakfast, vad det innebär och vad det finns för fördelar med varje typ av boende.

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att det finns olika typer av boenden. Vad du väljer beror lite på vad du vill ha för bekvämligheter och vad du har för budget. Olika boendetyper har nämligen lite olika standard och därmed olika priser.

För det första är priset mycket bra om man jämför det med andra hotellformer. Ett bed and breakfast är ofta en del av ett hus som ägs av familjen som driver boendet, och priset ligger därför ofta i mitten mellan hotell och vandrarhem. För det andra erbjuder bed and breakfast oftast rum med mycket mer personlig service än vad man kan få på ett vanligt hotell. Personer från familjen som driver boendet hjälper dig med allting från att boka resor till att ordna aktiviteter under din vistelse. För det tredje finns det ofta större rum på ett bed and breakfast än på vanliga hotell. Detta beror framför allt på att man inte hyr ut hela huset, utan bara ett fåtal rum. Praktiskt om du reser med familj eller en grupp vänner. Det som är lite typiskt för ett bed and breakfast är att det är boende och frukost som ingår. Det hör man ju också lite på namnet, vilket är engelska för säng och frukost. Det tre viktigaste fördelarna med att bo på bed and breakfast är priset, storleken på rummen och den personliga servicen.

Hur du väljer att bo på din resa är som sagt beroende på vad du har för preferenser, det avgör om det blir ett bed and breakfast eller hotell på Tjörn.